KAYMAKAM EMRAH BÜTÜN’ ÜN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYINLADI.

Ülkemizde ilk muhtarlık kurumunun kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmişti

150
KAYMAKAM EMRAH BÜTÜN’ ÜN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYINLADI.

KAYMAKAM  EMRAH BÜTÜN’ ÜN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ DOLAYISI İLE  MESAJ YAYINLADI.

Ülkemizde ilk muhtarlık kurumunun kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmiştir. Demokrasimizin ilk halkası, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, devletimizin her mahalle ve köydeki temsilcisi, muhtarlarımız olmuştur.
Muhtarlık teşkilatı, kurulduğundan bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, köylerimizden şehirlerimize, mahallelerimizden kasabalarımıza kadar tüm yerel yönetim birimlerinde devletin merkezi ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi gören ve vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üreten önemli bir yerel yönetim birimidir.
Devletimizin vatandaşla buluşma noktasında Muhtarlarımız, vatandaşa dokunan en sıcak el ve güler yüz olup kamu ile arasında köprü vazifesi görmektedir. Hem devleti hem de milleti temsil etme gibi önemli bir sorumluluğu üstlenmişlerdir. Muhtarlarımız bulundukları mahalle ve köylerde iyi günde de kötü günde de her daim halkının yanında ve hizmetindedir.
Bu duygu ve düşüncelerle; devletimiz ile vatandaşlarımız arasında çok önemli sorumlulukları olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, yapmış oldukları başarılı çalışmalar için kendilerine teşekkür ediyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.